Dacă îți este frică de angajament, probabil că nu ești dispus să faci aceste sacrificii. Acest lucru s-ar putea datora faptului că stilul tău de atașament te împiedică să faci acest lucru, sau poate că nu ai găsit partenerul potrivit sau poate că pur și simplu nu ești pregătit să te stabilești. În sfera întâlnirilor online, este obișnuit să fii blocat într-o situație în care partenerul tău preface „probleme de angajament” pentru a-și păstra capacitatea de a juca terenul. Conform cercetărilor, acest lucru a fost numit „Relationshopping” și nu este, de obicei, aliniat cu o fobie reală de angajament. Dacă temerile de angajament ale cuiva sunt înrădăcinate în anxietate sau traumă, terapia individuală ar putea fi mai potrivită. O persoană cu un istoric de traumă ar putea încerca o terapie bazată pe traume, cum ar fi terapiile orientate psihodinamic, spune Durvasula. Terapia cognitiv-comportamentală și terapia de acceptare și angajament pot fi, de asemenea, utile.



Studiul subliniază importanța ca cuplurile să înțeleagă că „dezacordul în relațiile romantice este normal și nu semnul că există ceva fundamental în neregulă cu relația”. Este sfâșietor să realizezi că partenerul tău are probleme de angajament, dar amintește-ți că teama de angajament nu este din cauza ta. Partenerul tău poate dori să se angajeze față de tine și cu viața pe care o împărtășești, dar s-ar putea să fie total, complet, 100% incapabil să o facă.

Semne Ale Problemelor De Angajament



Dacă vă confruntați cu probleme de angajament, ar putea fi util să încercați terapia de cuplu sau consilierea de cuplu pentru a găsi o modalitate de a merge mai departe ca o echipă. Dacă nu sunteți pregătit să vă implicați partenerul în procesul de vindecare, ar putea fi de asemenea util să încercați terapia individuală pentru a ajunge la fundul tuturor în timpul dvs.

  • În sfera întâlnirilor online, este obișnuit să fii blocat într-o situație în care partenerul tău preface „probleme de angajament” pentru a-și păstra capacitatea de a juca terenul.
  • Sterling sugerează persoanelor care suspectează că au probleme de angajament să caute un profesionist autorizat, specializat în teoria atașamentului.
  • Puteți avea probleme de angajament, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre semnele la care puteți urmări și despre cum puteți depăși teama de angajament.
  • Așa că de ce să nu discutați online cu unul dintre experții de la Relationship Hero care vă poate ajuta să vă ghidați în acest sens.
  • Cu toate acestea, deși relațiile proaste au un impact incredibil, este posibil să rezolvi aceste probleme cu partenerul potrivit – care nu te-ar răni niciodată în același mod.


Angajamentul, care poate fi definit ca intenția de a menține o relație în timp, arată diferit pentru fiecare. Fie că vorbim despre o relație romantică, prietenie sau relație profesională, nivelul de angajament al fiecărei părți se reduce la percepțiile individuale. Deși nu este o crimă să fii pretențios, relațiile perfecte nu se găsesc, se fac. Relațiile reale nu există fără sacrificii și efort consecvent, dar, din păcate, aceste tipuri de probleme de angajament întuneric această realizare – în detrimentul lor. De exemplu, dacă te-ai confruntat cu infidelitatea în trecut, este normal să experimentezi nemulțumiri în a avea din nou încredere în ceilalți. Cu toate acestea, deși relațiile proaste au un impact incredibil, este posibil să rezolvi aceste probleme cu partenerul potrivit – care nu te-ar răni niciodată în același mod. Există multe cauze diferite în spatele fricii de angajament, majoritatea fiind înrădăcinate în probleme de atașament – experiențele timpurii care vă afectează capacitatea de a forma atașamente emoționale sănătoase.

Nu Vreau Să Etichetez Relația



Doar pentru că cineva are probleme de angajament, nu înseamnă neapărat că este un lucru rău sau negativ. Așteptările mari pot servi drept scut excelent pentru o persoană cu probleme de angajament. Oamenii cu probleme de angajament trăiesc adesea în acea fază de lună de miere poftitoare a întâlnirilor sau a unei relații, sărind din ea atunci când strălucirea începe să dispară pentru a căuta ceva nou. Oricare ar fi motivul, aceste semne pot indica pe cineva cu probleme de angajament care nu este pregătit, dispus sau capabil să creeze o astfel de conexiune. Din această cauză, problemele de angajament pot intra în cadru ca o modalitate de a evita durerea emoțională care este legată de abandon, spune Farina. Oamenii cu frica de abandonare preferă adesea să nege angajamentul de a se proteja – chiar și atunci când o decizie ar putea duce la fericire și împlinire – decât să riscă să se supună din nou acestei dureri, spune ea.

  • Poți dori să te angajezi și te temi că, făcând asta, vei face o mare greșeală.
  • Dacă oricare dintre aceste 13 semnale roșii apare la începutul relației tale, este una toxică.
  • Acest lucru s-ar putea datora faptului că stilul tău de atașament te împiedică să faci acest lucru, sau poate că nu ai găsit partenerul potrivit sau poate că pur și simplu nu ești pregătit să te stabilești.
  • Relațiile reale nu există fără sacrificii și efort consecvent, dar, din păcate, aceste tipuri de probleme de angajament întuneric această realizare – în detrimentul lor.


O persoană cu probleme de angajament dorește adesea să trateze totul într-un mod casual, iar limbajul pe care îl folosește pentru a descrie relația lor sau relațiile anterioare, reflectă adesea acest lucru. Deoarece problemele de angajament provin adesea din experiențele primei copilărie sau din relațiile proaste din trecut, ar fi o prostie să presupunem că pot fi rezolvate peste noapte. Dacă nu vorbești deschis și sincer cu celălalt semnificativ, ei ar putea să-ți înțeleagă greșit intențiile și să creadă că pur și simplu nu ești interesat – atunci când nu este cazul. Fă-ți timp pentru a explica rezervele tale și de ce s-ar putea să te lupți cu angajamentul, subliniind în același timp că vrei să încerci să rezolvi aceste probleme cu ei. Aceste cerințe ar putea fi considerate prea mari pentru unii oameni, mai ales dacă au un stil de atașament dezorganizat. Acest tip de frică poate fi deosebit de debilitant dacă ai fost rănit în relațiile anterioare, cu capacitatea ta de a stabili o conexiune emoțională afectată semnificativ.

Nu Aveți Mulți (sau Niciunul) Prieteni Apropiați



Lipsa unor modele pozitive pentru relațiile în copilărie poate duce, de asemenea, la probleme de angajament, spune Samarian. Lipsa de angajament într-o relație ar putea însemna că tu sau un partener nu mai sunteți interesat să păstrați relația. Dacă oricare dintre aceste 13 semnale roșii apare la începutul relației tale, este una toxică. Există multe semne care arată că partenerul tău nu se va comite sau se teme să fie tot înăuntru. E ca și cum ar ține un picior pe ușă sau că niciun picior nu ajunge vreodată în uşă – nu chiar. În acest caz, de exemplu, partenerii nu se angajează în mod egal în relația lor. Într-o relație dezechilibrată, o persoană poate fi supra-angajată sau angajată într-o măsură sănătoasă, în timp ce celălalt partener se angajează mai puțin.

Governor Murphy signs law expanding involuntary commitment despite calls for a veto – New Jersey Monitor

Governor Murphy signs law expanding involuntary commitment despite calls for a veto.

Posted: Wed, 16 Aug 2023 07:00:00 GMT [source]



Un partener cu probleme de angajament nu va folosi cuvântul L, nu va deschide și nu vă va împărtăși sau nu se va angaja la o întâlnire sau o întâlnire. Încă nu ești sigur ce să faci în privința problemelor tale sau ale partenerului tău? A căuta sfatul unui expert în relații cu adevărat poate ajuta în situații ca acestea și nu ar trebui să fie rușine să ceri unele. Un profesionist calificat vă poate oferi sfaturi personalizate pentru a vă ajuta să faceți față provocărilor pe care problemele de angajament le aduc unei relații. Așa că de ce să nu discutați online cu unul dintre experții de la Relationship Hero care vă poate ajuta să vă ghidați în acest sens. Un studiu din 2020 privind insatisfacția în relație a constatat că aversiunea la conflict este legată de sentimentul de nemulțumire în relații.

Semnele Comune Ale Problemelor De Angajament Și Modul De Rezolvare A Acestora, Potrivit Psihologilor



Cu toate acestea, înainte de a renunța, este important să înțelegeți de ce oamenii se luptă să se angajeze și ce se ascunde în spatele acestei fraze de aruncat. În general, dacă încerci să-ți dai seama dacă tu sau partenerul(i) ai putea avea probleme de angajament, McClanahan spune că ar trebui să te întrebi: „Se simte ca 50/50 sau simți că ai purta greutatea?

  • În schimb, persoanelor cu probleme de angajament le lipsește în exterior capacitatea de a face următorii pași în viața lor, care sunt adesea cruciali pentru consolidarea angajamentului lor față de cineva sau ceva.
  • Iar dacă partenerul tău spune „te iubesc” cu ușurință și inconfortabil (de fiecare dată ca răspuns la „te iubesc”), probabil că nu vorbesc serios.
  • Dar dacă partenerul tău face referire la viitorul său și tu nu figurezi undeva în acele planuri de viitor, ai o problemă.
  • Este esențial să știi la ce semne să fii atent atunci când îți faci griji că partenerul tău se teme să se angajeze față de tine și relația ta.

Our site